joi, 26 noiembrie 2009

"Odiseea spatiala " Barbie 2010!










Mattel s-a intrecut pe sine in ultimii ani, reeditand cateva modele celebre de Barbie vintage. Colectia 2010 contine foarte multe dinte acestea si surprinde si prin prospetimea altor modele de Barbie silkstone.

duminică, 22 noiembrie 2009

Vanessa Perrin - o papusa superba cu 1000 de feţe!





Vanessa a ajuns in colectia mea, Craciunul trecut. Am asteptat-o mult , dar in final nu am regretat. A incerca sa o descrii e de prisos, pentru ca imaginile ei vorbesc de la sine...Asadar v-o prezint pe Vanessa, cu toate cele 1000 de fete, pe care frumusetea ei mi le-a revelat...

duminică, 8 noiembrie 2009

Papusile Petra, o incercare germana de relua modelul Barbie





























In Germania anilor '60 se naste papusa Petra, produsa de Plasty, in acelasi spirit cu, deja celebra Barbie, de peste ocean. Papusa nu are eleganta surorii ei americane, insa ofera o gama diversificata de culori ale parului coafuri si haine. Azi aceste papusi sunt artefacte pentru colectionari, neavand insa un public asa de larg ca Barbie.
Colectionez papusi Petra , pentru ca la fel ca vechile Barbie, sunt antichitati, care s-au produs pana in anii '80 si, oricum, pana la urma, frumusetea sta in ochii privitorului!
Priviti-le si voi si spuneti daca nu va plac!:)














Aceste papusi apartin colectiei mele si poarta nume cu rezonante medievale germanice: cea blonda se numeste Isolda, bruneta se numeste Crimhilda iar roscata Brumhilda.



















Si pentru ca Petra a mai scos multe alte modele, incluzandu-l si pe Fred, prietenul papusii, iata cateva din acestea:






O Petra imbracata dupa moda anilor '70.
























Petra de Craciun anii '60.






















Petra , inceputul anilor '70.






















Petra , un costum foarte asemanator cu un model de Barbie TNT, din acceasi perioada, anii '60.






















Ingeras original din anii '70.






















Petra 1970, haine din 1978.




















Petra ponytail din 1964, cu imbracaminte din 1960.













Petra Star produsa in 1972, costum din 1974.























Primul este Super Fred din 1975, cei doi negri sunt costumati in haine Men's shop din 1976.
Al treilea model a aprut in perioada 1981-1986, iar al patrulea in perioada 1979-1986.




















luni, 2 noiembrie 2009

1959 anul Barbie




In 1959 a aparut o papusa care a revolutionat lumea jucariilor, e vorba evident de prima Barbie, creata in Statele Unite de Ruth Handler. Povestea ei se leaga, inca de la inceput, de fiica lui Ruth Barbara, de la care papusa isi primeste si numele. Ruth avea s-o observa pe micuta Barbara jucandu-se cu papusi de hartie ceea ce a facut-o sa isi imagineze o papusa cu aspect de adult , imbracta in haine superbe, care sa reprezinte un model de viitor pentru fetita ei.
Studiind piata de papusi a epocii, Ruth a observat ca, desi aceasta abunda de papusi bebelusi, nu exista nici o papusa cu aspect adolescentin. S- a decis, asadar, sa creeze ea o asemenea papusa, in cadrul propriei companii infiinata alaturi de sotul ei Elliot Huntler, Mattel.

Ruth si Elliot si-au prezentat creatia la Targul Anual de jucarii din 1959, tinut la New York. Initial cumparatorii au fost sceptici. Nimeni nu mai vazuse pana atunci o papusa atat de mica si totodata atat de sofisticata. Cu corpul si hainele ei de adolescenta , Barbie era complet diferita de papusile bebelusi, in voga in acele timpuri. Criticii si-au pus insa intrebarea: O va cumpara cineva?

Nedescurajata de scepticismul criticilor si al cumparatorilor, Mattel a ramas ferma pe pozitii lansando inovatie : o reclama la televizor(vezi filmuletul) cu noua papusa. In foarte scurt timp, reclama si-a facut efectul, atragand atentia tuturor fetitelor din SUA, ceea ce i-a adus lui Barbie succesul de care se bucura si astazi.

Prima Barbie era foarte diferita de ceea ce exista acum. Acest model poarta nume Ponytail, adica coada de cal, dupa moda aranjarii parului din acea vreme . Machiata puternic cu linii negre si buze rosu- intens, papusa nu avea gingasia celor de azi. Cu toate acestea papusile originale se mai gasesc azi doar printre colcetionarii pasionati , si se vand la preturi mari.
Spre deosebire de modelele ce i-au urmat, aceasta papusa avea ochii negri, picioare drepte , talie fixa, unghiile vopsite cu lac rosu la maini si la picioare si purta cercei rotunzi aurii, costumul de baie alb cu dungi negre, care a devenit celebru, ochelari de soare alb cu negru si slapi cu tocuri negri. Ca o caracteristica speciala , acesta avea cate o gaura in fiecare talpa a piciorului, cu care sa poate fi montata pe suport. Papusa se gasea in doua variante, blonda si bruneta.

Papusa a aparut mai exact in martie 1959 si s-a estimat ca inca din primul an s-au vandut circa 350000 de exemplare.
Primul Ken avea sa apara abia in 1962.

Mattel a realizat in 2009, la implinirea a 50 de ani de la nasterea supeprodusului lor, reproduceri dupa acest model si multe altele din perioada care a urmat.
Aceste papusi poarte azi numele de Vintage(adica vechi) si sunt foarte valorose pentru colectionari.

Sweaters for cold weather

                                           The girls spend their time in the autumn house and wear the first clothes for fall.